”Hacı Bektaş Veli, birlik ve beraberliğin kaynağı oldu”

Toptan, Hacı Bektaş Veli'yi Anma ve Kültür Sanat etkinlikleri dolayısıyla Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu'na kutlama mesajı gönderdi

Abone ol

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Hacı Bektaş Veli'nin birlik ve beraberliğin kaynağı olduğunu ifade etti. Toptan,

Köksal Toptan, Hacı Bektaş Veli'yi Anma ve Kültür Sanat etkinlikleri dolayısıyla Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'na kutlama mesajı gönderdi. Mesajında, kültürlerin ve inançların kaynaştığı Anadolu'nun inanç önderlerinden Hacı Bektaş Veli'nin evrensel felsefesiyle sevgi, barış ve kardeşliğin evrensel gücüne katkı yaptığını ifade eden Toptan, Hacı Bektaş Veli gibi Anadolu erenlerinin Anadolu'dan yükselen hoşgörü, saygı ve dayanışma mesajlarıyla insanlığı, daima sevgi ve barışa davet ettiklerini belirtti. Toptan, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün de bu evrensel felsefeye ihtiyacımız olduğu kanısındayım. Savaşlar ve çatışmalar nedeniyle acılar yaşayan insanlığın, kucağında aslanla ceylanın dost olabileceği bir hoşgörü anlayışına sahip olan Hacı Bektaş Veli gibi Anadolu erenlerinin mesajlarına ihtiyacı vardır.

(İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır, düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu) veciz sözüyle cehalete karşın bilimin aydınlık gücünü savunmuştur. Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bayram-ı Veli, Hoca Ahmet Yesevi gibi Anadolu'yu bize yurt yapan Erenler Anadolu'da birliğin sağlanmasına önemli katkılarda bulunmuş, birliğimizin sembol isimlerinden olmuşlardır. Bu bilge insanların görüş ve düşünceleri çatışmanın değil, kaynaşmanın, ayrışmanın değil, birlik ve beraberliğin kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle gönül, fikir ve inanç önderi Hacı Bektaş Veli'yi rahmet ve minnetle anıyor, tüm konuklara selam ve sevgilerimi iletiyorum."

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz