Halkbank, Trakya Kalkınma Ajansı ile kredi anlaşması imzaladı

Banka, bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla finansman kredisi sağlayacak

Abone ol

TEKİRDAĞ  - Halkbank, bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı ile eş finansman kredisi anlaşması imzaladı.

Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Şahap Kavcıoğlu, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde, anlaşma çerçevesinde ajansın Mali Destek Programı'na başvuran ve hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahiplerine, "Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi" kullanma fırsatı sunduğunu söyledi.

Ayrıca protokol kapsamında, hibe programlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahiplerinin, KOBİ'lere kalkınma ajansları tarafından aktarılacak fonların nakit akışının Halkbank kanalıyla gerçekleştirileceğini anlatan Kavcıoğlu, "Banka, projeleri için ajanstan gerekli finansal kaynağı elde eden işletmelere kredi de kullandıracak. İşletmelere TL cinsinden 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli yatırım kredisi ya da 6 ay ödemesiz 3 yıl vadeli işletme kredisi, yabancı para cinsinden 2 yıl ödemesiz 7 yıl vadeli yatırım kredisi ya da 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli işletme kredisi desteği sunulacak" dedi.

Kredilerin, Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası'ndan kullanılacağından dolayı normalde kredilere uygulanan faizden daha düşük olacağını belirten Kavcıoğlu, şunları kaydetti:

"Devlet Planlama Teşkilatı'nın kurduğu bölgesel kalkınma ajanslarının, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal gelişme için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle ajanslarla işbirliğine giden ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz. Küçük esnaf ve sanatkarlara finansal destek sunmak ve onları üretime teşvik etmek amacıyla kurulan bankamız, 72 yıl önce üstelendiği bu misyonu bugün aynı inançla taviz vermeden devam ettiriyor. Halkbank olarak bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğini de misyonumuzun doğal bir sonucu olarak görüyoruz. Çukurova, İzmir, Güney Ege, Batı Karadeniz, Karacadağ, Orta Anadolu Kalkınma ajanslarıyla imzaladığımız işbirliği protokolleri zincirlerine bugün Trakya'yı eklemekten son derece memnunuz."

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemekek de kalkınma ajanslarının kamu kesimi ve özel kesim ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmede, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek için önemli kurumlar olduğunu söyledi.

Kemelek, Halkbank ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle bölgesel gelişmenin hızlanacağına inandığını bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Kemelek, Genel Müdür Yardımcısı Kavcıoğlu ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün eş finansman kredisi anlaşmasını imzaladı.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL