Halkbank'ın davasında 31 sanık beraat etti

Bankanın eski GM Ansen ile iş adamı Yiğit'inde aralarında bulunduğu 31 kişi beraat etti.

Abone ol

ANKARA - Eski Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Ansen ile iş adamı Korkmaz Yiğit'in de arasında bulunduğu 31 kişi, "banka mevzuatına aykırı şekilde, usulsüz kredi kullandırılarak, zimmet suçu işledikleri" iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına bazı sanıklar, sanık avukatları ve müşteki bankanın avukatı katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarının son sözlerini dinlemesinin ardından, eski Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Ansen ile iş adamı Korkmaz Yiğit'in de aralarında bulunduğu 31 kişinin beraatlerine karar verildiğini açıkladı.

İddianamede, "bankanın Salıpazarı İstanbul Şubesi yetkisinde, 1996-1999 arasında bazı firmalara, banka mevzuatına aykırı şekilde, usulsüz kredi kullandırılarak, zimmet ve zimmet suçuna azmettirmek" suçlarının işlendiği öne sürülüyordu.

4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi