Harlequin Türkiye'de ofis açtı

Türkiye'de 1998'den beri dağıtımı yapılan Harlequin kitaplarının Türkçe basımı, çevirisi ve editörlüğü artık Türkiye'de gerçekleştirilecek

Abone ol
İSTANBUL - Harlequin Yayınları, uluslararası ağını genişletme çalışmaları kapsamında 20. ofisini Türkiye'de açtı.
Çırağan Sarayı'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Harlequin Yayınları Türkiye Sorumlusu Arda Gedik, Ekip A.Ş. olarak 1998 yılından beri Harlequin'in lisanslı ortaklığında Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini söyledi.
Gedik, 12 yıldır gazete bayilerinde kitapların dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Rakamsal olarak geldiğimiz nokta, gelmemiz gereken noktanın altında. Burada Türk okuyucusunun kitapları gazete bayisinden değil, kitap evinden alma alışkanlığının getirdiği sıkıntıyı çekiyoruz" dedi.
Ortaklık sayesinde Harlequin'in tecrübelerinden faydalanacaklarını ifade eden Gedik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Önümüzdeki dönemde, evinde evladına ana, kocasına eş olan kadınlar, bu yayınlardan daha fazla yararlanma imkanı bulacak. Dünyada her ay 11 milyon kadın bu kitapları okuyor. Bu yıllardan beri böyle. Bizim hedefimizi de yıl sonuna kadar en az 1000 satış noktasına ulaşmak. Bununla birlikte süpermarketler ve kitap satış mağazalarına da girerek pazardaki nüfuzumuzu artıracağımıza inanıyorum."
Arda Gedik, Harlequin kitaplarının Türkiye'deki bütün çeviri, edisyon ve baskı işlemlerinin koordinasyonundan sorumlu olacaklarını dile getirerek, yerel tedarikçilerden faydalanarak çevrilen kitapların okuyucuların beklentilerine uygun olarak en yüksek kalite anlayışı ile çıkmasını sağlayacaklarını kaydetti.
Gedik, bir basın mensubunun "korsan yayınla mücadele" ile ilgili konusundaki sorusu üzerine, "Şu andaki ilk hedefimiz kitapların korsana düşmesi, çünkü bu bizim cazip olduğumuzu gösterir. Şu anda korsan sıkıntımız yok. İnşallah bir gün bu kitaplar da korsana düşerse, biz de o zaman mücadele ederiz" diye konuştu.
Harlequin Yayınları
114 ülkede 28 farklı dilde yayınlanan aşk romanları ile dünyanın önde gelen yayıncılarından biri olan Harlequin Yayınları, 1100 yazardan oluşan yazar kadrosuyla ayda 110 yeni eser yayınlıyor. 
Kuruluşundan bu yana 60 yılda 5 milyar 800 milyon kitap satan Harlequin Yayınlarının New York Times, USA Today ve Publishers Weekly gibi yayınların en çok satanlar listelerinde geçen yıl 176 kitabı bulunuyor. 
Aşk ve ilişkiler üzerine romanların yanı sıra tarih, macera, korku ve psikolojik gerilim romanlarıyla da kadınların en çok takip ettiği yayın evlerinden olan Harlequin, geçen yıl diyet, sağlık, egzersiz üzerine de yayınlar yapmaya başladı.
Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi