Hassasiyetlerimizi kaşıyorlar

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıyı  Türkiye'deki yeni dönemi hazmedemeyenlerin gerçekleştirdiğini kaydeden Erdoğan şunları söyledi;

"Şu anda gerek Hatay Valim gerekse oradaki tüm istihbarat birimlerimiz, olayın kimler tarafından yapıldığı üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar... 20 civarında ölümüz var. 46 kadar yaralı var. Her an ölüm sayısı artabilir" diyen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Özellikle çözüm süreci diye ülkemizde yeni bir dönemi başlattık. Bu yeni dönemi hazmedemeyenler bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine olumlu bakmayanlar bu tür eylemler içine girebilir. Bir diğer hassas konu Suriye sınırından olan bir ilimiz Hatay. Hassasiyetleri var. Bu hassasiyetleri kaşımak söz konusu olabilir. Burada Suriyeliler yaşıyor. Bunları hazmedemeyenler var. Orada bu havayı tahrik etmek isteyenler olabilir. Bu konuda hassas olmamız gerekiyor. Ben tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum."

Erdoğan, "Sabırlı olacağız bu süreci aşacağız. Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı Hatay’a hareket halinde" dedi.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz