Hatay'da orman yangını

Hatay'da Amanos Dağları kırsalındaki iki farklı noktada orman yangını çıktı. Yangınlarda ilk belirlemelere göre 20 hektar alan zarar gördü.

Abone ol

Hatay'da, Amanos Dağları kırsalındaki iki farklı noktada orman yangını çıktı.

Antakya ilçesine bağlı Tahtaköprü Mahallesi ile Belen ilçesine bağlı Çerçikaya Mahallesi kırsallarında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangınlara, 3 helikopter, 1 uçak, 8 yer timi, 16 arazöz, 8 su tankı, 8 ilk müdahale aracı, 100 civarında işçi, 2 dozer ve 2 greyderle müdahale ediliyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, iki farklı noktada çıkan yangınlardan birinin kontrol altına alınmaya başlandığını bildirdi.

Ketmen, "Yangınların çıkış sebebini bilmiyoruz, hava çok rüzgarlı yaklaşık 41 kilometrelik bir rüzgar var ve arazi koşulları şu anda zor. Tahtaköprü bölgesindeki yangın kontrol altına alınmak üzere, oradaki yangını kolaylaştırdık diğer yangının da kontrol altına alınması için uğraşıyoruz. Orasının da bir iki saat içinde kontrol altına alınacağını düşünüyoruz. Her iki yangında da 10'ar hektar olmak üzere toplam 20 hektar gibi bir alanımızın zarar gördüğünü söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı