Hava sıcaklığı artacak

Hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Abone ol

ANKARA - Hava sıcaklığı doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

Yağışların, öğle saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, heyelan vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren İzmir'in kuzey ilçeleri sağanak yağışlı geçecek

AKDENİZ: Az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerinde Hatay çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ile öğle saatlerinde Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olacak. Yağışların yağmur ve sağanak, ilk saatlerde Doğu Karadeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde G.Antep ve Kilis çevreleri, öğle saatlerinden sonra Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz