'HDP karşıtlığı üzerinden kampanya yürütemezsiniz'

HDP Grup Başkanvekili Yıldırım, "Siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı, bugüne kadar 18 maddeden birini halen tartışmaya açabilmiş değildir. Bizim karşıtlığımız üzerinden pozisyon alarak bir kampanya yürütemezsiniz." diye konuştu.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin belli bir süredir iç siyasetteki yanlışlıklarını dış siyasette tekrarladığını belirten Yıldırım, "Dış siyasette kimliksiz bir duruş ve bakış açımız var. Dış siyasette bazen izlediğiniz yolun doğruluğu ve yanlışlığı kadar ilkeli, tutarlı ve istikrarlı olması da çok önemlidir. Ülke, başta Ortadoğu olmak üzere dış politikada alabildiğine kötü bir imaj savrulması yaşamaktadır." şeklinde konuştu.

"Kendi paketinizi anlatın"

Referandum sürecine değinen Yıldırım, "Kendisine halen 'evet' argümanı için gerekçe oluşturamayan siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı, bugüne kadar 18 maddeden birini tartışmaya açabilmiş değildir. Kendi paketinizi anlatın. Bizim karşıtlığımız üzerinden pozisyon alarak bir kampanya yürütemezsiniz. Kabak tadı veriyor ve inandırıcılığınız da kalmadı." dedi.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek