Hırvatistan'daki Osmanlı kalesi turistlerin gözdesi oldu

Abone ol
SPLİT - Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'ın oğlu Mustafa'nın, bir zamanlar sancak beyliği yaptığı Hırvatistan'ın Split kentindeki Klis Kalesi, her yıl turistlerin akınına uğruyor.
 
 
[PAGE]
 
Split'in oldukça yüksek tepelerinden birine kurulan Klis Kalesi, stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca Venediklilerin, Fransızların, İtalyanların, Avusturyalıların, Almanların ve Osmanlıların gözdesi oldu.
 
 
[PAGE]
 
Osmanlılar tarafından 1537 yılında fethedilen kalede, Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan ile eşi Rüstem Paşa'nın torunu Mustafa da sancak beyliği yaptı.
 
 
[PAGE]
 
Döneminde, fetihlere dayanıklılığıyla bilinen Yadro Nehri kıyısındaki kalede, Osmanlılar 111 yıl boyunca hüküm sürdü.
 
 
[PAGE]
 
Türkçe kökenli soyadları taşıyanlar var
Hırvatistan'ın en önemli tarihi mekanlarından biri olarak gösterilen kale, Hırvat ziyaretçilerin yanı sıra diğer ülkelerden gelen çok sayıda turistin de ilgi odağı oluyor.
 
 
[PAGE]
 
İkinci Dünya Savaşı'nda son kez askeri amaçlarla kullanılan kalede, 1990 yılından itibaren Hırvatistan bayrağı dalgalanıyor.
 
[PAGE]
 
 
Klis Kalesi eteklerinde bulunan Klis Köyü'nde de bazı aileler, Yaman, Rizvan, Kurtoviç ve Başiç gibi Türkçe kökenli soyadlarını taşıyor.
 
'Emekliye 10 bin TL yeter' dedi, Özgür Demirtaş'ı çileden çıkardı CHP lideri Özgür Özel'den Ali Yerlikaya'ya 'Taksim' telefonu Tahir Elçi davasında sanıklara beraat talebi TÜİK'ten turizm istatistiklerinde revizyon Yargıtay'da başkan 26'ncı turda da seçilemedi