İki bakanlık birleştiriliyor iddiasına yanıt verdi

Kalkınma Bakanı Yılmaz, bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının birleştirileceği iddialarına ilişkin, henüz öyle bir karar verilmediğini belirtti.

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın birleştirileceği iddialarına ilişkin, "Henüz öyle bir karar verilmiş değil" ifadesini kullandı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Yılmaz, TVNET'te katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nin insan odaklı, ekonomiyi büyütmeyi ve sosyal dengeleri iyileştirmeyi öngören düzenlemeler içerdiğini belirten Yılmaz, paketin odağında üretim, istihdam ve ihracat artışının olduğunu ifade etti.

Yeni alınan işçiler için işletmelere verilecek SGK işveren pirimi desteğinin önemini vurgulayan Yılmaz, bu destekten 200 bin civarında kişinin faydalanmasını beklediklerini kaydetti.

Bakan Yılmaz, neredeyse tüm ülkelerin ekonomide sorun yaşadığını belirterek, böyle bir konjonktürde Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini bildirdi.

Tarımda kuraklık ve don yaşanmasaydı Türkiye'nin geçen yıl da yüzde 3'ün üzerinde büyüyeceğini aktaran Yılmaz, bu yıl ise hedefin yüzde 4 olduğunu ve bir çok açıdan daha iyi bir konjonktür gördüklerini belirtti.

Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığının birleştirileceği iddialarına ilişkin de şunları kaydetti:

"Öyle haberler var ama beyanname henüz ilan edilmiş değil. Bunlar daha çok tartışmalar diyelim. Kulis bilgileri veya değişik fikirler diye ele alabilirsiniz. Henüz öyle bir karar verilmiş değil. Biliyorsunuz bakanlıklarla ilgili geçtiğimiz dönem, 2011'de çok önemli düzenlemeler yapıldı. Aslında temel resim ortaya çıkmış durumda. Belki üzerinde rötuşlar yapılabilir, birtakım ince ayarlar yapılabilir ama bunlar dediğim gibi henüz karara bağlanmış hususlar değil." 

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak