IMF'den Pakistan'a düşük faizli yardım

IMF, 451 milyon dolar tutarında acil yardım yapılmasını onayladığı belirtilerek, geri ödemesinin 3 yıl sonra olacağını açıkladı.

Abone ol

WASHINGTON- Uluslararası Para Fonu (IMF), sellerin büyük bir felakete yol açtığı Pakistan'a 451 milyon dolar tutarında düşük faizli kredi biçiminde acil yardım yapacak.

IMF'den yapılan açıklamada, idari kurulun sellerden etkilenen bu ülkeye 451 milyon dolar tutarında acil yardım yapılmasını onayladığı belirtilerek, IMF'nin statüsünün bağış yapılmasına izin vermediğinden yardımın Pakistan devletinin bütçesine kredi şeklinde gireceği kaydedildi.

Bu ülkeye sağlanan yardımın en düşük faiz oranı olan yüzde 0,28'den hesaplanacağı ve geri ödemesinin 3 yıl sonra olacağı belirtildi. Kredi 5 yıl içinde 8 eşit taksitte geri ödenecek.

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı