İnternet Kurulu'nun yeni başkanı Serhat Özeren

Özeren, derneğin internetin daha verimli ve güvenli kullanımı konusunda çalışmalar yapmasını sağlayacak.

Abone ol

ANKARA - İnternet Kurulu Başkanlığına, Telekomünikasyon Tüketici Hakları ve Sektörel Araştırmalar Derneği (TEDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye e-Dönüşüm Danışma Kurulu Başkanı Serhat Özeren oy birliğiyle seçildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlük Binası'nda yapılan seçime tek aday olarak giren Serhat Özeren başkanlığa seçilirken, başkan yardımcılıklarına Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Intel Türkiye Genel Müdürü ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Ertem seçildi. Kurulun sekretaryasının ise bakanlık bünyesindeki Haberleşme Genel Müdürlüğü'nce yürütülmesi kararlaştırıldı.

Serhat Özeren, seçimden sonra yaptığı açıklamada, internetin daha verimli ve güvenli kullanımı konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İnternet Kurulu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşuyor. İnternet Kurulu'nun görevleri arasında, internet üzerinden yapılan yayınlar ve hizmetlerle ilgili olarak toplumu bilgilendirmek ve bilgi toplumu olma yolunda sağlıklı yöntemlerin tespiti, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin ortaya çıkardığı yeni konuların Türkiye'de uygulanabilirliği, internetin yaygınlaşması için orta ve uzun vadeli hedeflerin belirlenmesi ve güvenli internet gibi konular yer alıyor.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz