İran zamanlamada anlaşmaya vardı

İran, batı ile nükleer görüşmelerin zamanlanması için anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Abone ol

TAHRAN - İran, nükleer programlarıyla ilgili olarak yapılacak görüşmelerin zamanlaması hakkında Batı ile anlaşmaya varıldığını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, yaptığı açıklamada, 5 1 ülkeleriyle "görüşmelerin zamanı konusunda anlaşmaya varıldığını düşündüğünü" belirtti, ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Mihmanperestin açıklaması, AB'nin Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın geçen hafta, görüşmelerin 5 Aralıkta İsviçre ya da Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılabileceğini söylemesinden sonra geldi.

Tahran'ın görüşmelerin İstanbul'da yapılması önerisini reddeden Ashton, 5 1 ülkeleri olarak adlandırılan BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ile Almanya'nın müzakerecileriyle konuyu ele aldıklarını söylemişti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'Balkan göçmenleri' açıklaması Eda Nur Gezer soruşturmasında bir kişi tutuklandı Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri ortaya çıktı! Gazze’de can kaybı 34 bin 683’e yükseldi Stellantis, Avrupa pazarının zirvesinde