İran'dan, UAEK'ye mektup

İran Atom Enerjisi Kurumu, İran, Türkiye ve Brezilya arasındaki uranyum takası anlaşmasıyla ilgili mektubu en kısa sürede UAEK'ya gönderecek.

Abone ol

TAHRAN - İran, uranyum takası anlaşmasına ilişkin mektubun hazır olduğunu ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumuna (UAEK) sunulacağını bildirdi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Viyana Grubuyla uranyum takasını öngören, İran, Türkiye ve Brezilya arasındaki anlaşmayla ilgili mektubun en kısa sürede UAEK'ya gönderileceğini söyledi.

Anlaşmayla İran'ın samimiyetini ve uzlaşmadan yana olduğunu ortaya koyduğunu yineleyen Salihi, "Amerikalılar, İran'ın Türkiye ve Brezilya ile anlaşmaya varamayacağını, bu ülkelerin Tahran'dan elleri boş döneceğini sanıyorlardı" dedi.

Salihi, "ABD'nin tüm dünyayı İran aleyhinde birleştirme çabalarının uranyum takası anlaşmasıyla suya düştüğünü" ifade etti.

"Beklentisinin boşa çıkması üzerine ABD'nin alelacele yeni yaptırımlar için harekete geçtiğini" belirten Salihi, "Batılıların bizzat kendileri olmadan Türkiye ve Brezilya gibi ülkelerin uluslararası sorunları çözemeyeceği düşüncesinin de geçersizliğinin ortaya çıktığını" söyledi.

Salihi, uranyum takası anlaşmasıyla Batılı ülkelerin uluslararası sorunları halletmedeki etkilerinin azaldığının anlaşıldığını belirtti.

5 artı 1 ülkeleriyle nükleer konulardaki olası müzakerelerin zamanın henüz belli olmadığını kaydeden Salihi, müzakerelerin Türkiye'de yapılabileceğini bildirdi.

Salihi dünkü açıklamasında, "Müzakereler büyük ihtimalle Türkiye'de yapılacak" demişti

Kayserispor'un uçağına yıldırım düştü! Beşiktaş'tan Özbek'e: Biz yanak okşatmadık 3 emniyet görevlisine Ayhan Bora Kaplan soruşturması TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması Erdoğan'dan Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na atama