İSO'da başkanların rekabetinde ipi Bahçıvan göğüsledi

İSO komite ve meclis üyesi seçimlerini gerçekleştirdi. İSO’nun mevcut başkanı Erdal Bahçıvan’a karşı İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un şirketinin de yer aldığı liste rakip olarak çıktı. Rekabette ipi göğüsleyen Bahçıvan’ın listesi oldu.

Abone ol

SERCAN AKINCI-İSTANBUL

İstanbul Sanayi Odası (İSO) komite ve meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Mevcut başkan Erdal Bahçıvan’a komitede İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı da olan Ali Kopuz’un yer aldığı rakip bir liste çıktı. Bahçıvan’ın listesi 18'e karşı 79 oy alarak komite seçimini kazandı. Toplam 18 bini aşkın üyesi, 13 binin üstünde oy kullanabilecek üyesi olan ve 55 komitede seçimlerin yapıldığı İSO’da 7 Nisan’da ise yönetim kurulu seçimi gerçekleştirilecek.

Komite seçimlerinde en dikkat çeken sandık Bahçıvan ve Kopuz’un şirketlerinin rakip olduğu 5 No’lu Hayvansal Gıda Ürünleri Sanayi komitesinin sandığı oldu. Oy kullanılmaya başlandığı andan itibaren iki başkan da sandığın başında destekçileriyle bir araya geldi. Fakat sandıkların açılmasına yaklaşık 1 saat kala Kopuz’un da yer aldığı listedekiler oy kullanılan alandan ayrıldılar. Kopuz’un alandan ayrılmasının ardından Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay diğer sandıkları gezerek seçimlerde yer alan listedekileri tebrik ettiler.
Bahçıvan’ın listesinde bu kez Kaanlar Gıda meclis yedek üyesi olarak yer alırken, asil üye olarak Bonfilet Et Sanayi öne çıktı.

Komitede 123 şirket temsilcisinin oy kullanabiliyordu. Oy kullanan sayısı ise 91 oldu. Oyların 79'unu Bahçıvan’ın listesi alırken, Kopuz şirketinin de yer aldığı liste 18 oyda kaldı.

Meclis üyesi sayısı 15 arttı

Tüm komiteler düşünüldüğünde sadece 6- 7 komitede rekabet yaşandığı görüldü. Seçimlerin gerçekleştirilmesiyle 2018- 2022 dönemi için görev yapacak 295 meslek komitesi üyesi seçilmiş oldu. Öte yandan sanayi şirketlerindeki artış nedeniyle İSO’nun meclis üyesi sayısı da 105’ten 120’ye yükseldi.

İSO’da 7 Nisan Cumartesi günü ise 11 kişilik yeni yönetim kurulu seçilecek. İSO’nun 4 yıl görev yapacak yönetim kurulu başkanı ile meclis başkanlık divanı da yine aynı gün belirlenecek.
Seçimlerin ardından DÜNYA'ya açıklamalarda bulunan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, tek dertlerinin sanayi olduğunu ve bunun mücadelesini verdiklerini belirtti. İSO'nun akil ve örnek bir seçim geçirdiğini anlatan Bahçıvan, "Umarım bizim seçimimiz diğer odalara da örnek olur. Kavgasız, gürültüsüz şekilde bu süreci hallettik" diye konuştu.

Bahçıvan'ın listesi

Bahçıvan’ın listesi şu şirketlerden oluştu:
Meslek Komitesi Asil Üyeler:
Bahçıvan Gıda Sanayi (Meclis Asil Üyesi)
Bonfilet Et Sanayi (Meclis Asil Üyesi)
Namet Gıda Sanayi (Meclis Yedek Üyesi)
Kaanlar Gıda Sanayi (Meclis Asil Üyesi)
G.C. Gıda Sanayi
Meslek Komitesi Yedek Üyeler:
Altın Gıda Mamulleri
Alp Hindi Üretim
Deniz Ticaret
As Gıda Ambalaj
Bereket Döner Sanayi

İTO adayları aynı sandıkta buluştu

İSO seçimleri sırasında aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası’nda rakip olan Abdullah Teber ile Şekib Avdagiç oylarını kullandılar. Aynı zamanda sanayici kimliği olan 2 aday da İSO 35 No’lu Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayi Komitesi’nde oy kullandılar. 35 No’lu komitede sabah saatlerinde 2 liste olsa da sonradan 1 listenin erken saatlerde seçimden çekildiği belirtildi. Bu komiteden yeni dönemde meclise Ömer Karadeniz, Oğuzhan Durmuş ve Celal Altan girdi.

DÜNYA da meclise girdi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) komite ve meclis üyesi seçimlerinde 27 No'lu Basım, Yayın Sanayi Komitesi’nden DÜNYA Gazetesi de meclise girdi. Komite seçiminde Elma Basım Yayın, Mavi Ofset ve Sera Manyetik Bant'ın yer aldığı liste 68 oy aldı. Komite seçimini kazanan Oluşur Basım Hizmetleri, Ege Reklam Basım Sanatları ve Dünya Süper Veb Ofset'in asil meclis üyesi olarak yer aldığı listenin aldığı oy sayısı ise 72 oldu.

Dünya Süper Veb Ofset'i İSO meclisinde Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Koç temsil edecek.
Öte yandan Zeynep Bodur Okyay, Adnan Dalgakıran, Süleyman Orakçıoğlu, Rıdvan Mertöz, Fikret Kaya gibi isimler gelecek dönem de mecliste yer alacak.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz