İspanya, bankaları için sermayeye ihtiyaç duyuyor

İspanya Merkez Bankası, 12 bankanın 15,15 milyar euro tutarında yeni sermayeye ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Abone ol

MADRİD - İspanya Merkez Bankası, 12 bankanın 15,15 milyar Euro (20,94 milyar dolar) tutarında yeni sermayeye ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Banka yeni sermaye ihtiyacını Moodys'in kredi notunu bir basamak indirmesinden sonra açıkladı.

Bankanın açıklaması, ülkenin "Aa1" olan kredi notunu dün bir basamak indirerek "Aa2" seviyesine çeken ve bankaların sermaye ihtiyacının 40-50 milyar Euro aralığında olduğunu tahmin eden uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'in açıklamasının ardından geldi.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkenin bankacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu ek sermaye tutarının makul seviyelerde olduğunu belirterek, "Tüm uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına saygı duyuyorum ancak hükümet başkanı olarak İspanya Merkez Bankası'na güveniyorum" dedi. 

Söz konusu bankalar arasında Deutsche Bank ve Barclays'in İspanya'daki iştirakleri de bulunuyor.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak