Kar kapıya dayandı

Meteoroloji, İstanbul'da kuvvetli kar yağışı görüleceği uyarısında bulundu. Öğleden sonra başlaması beklenen kar yağışı, çarşamba sabahına kadar sürecek.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağış, öğleden sonra yerini karla karışık yağmur ve kara bırakacak.

Kar, çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte aralıklı olarak sağanak halinde devam edecek.

Kıyılarda ciddi bir örtü şeklinde beklenmeyen yağış, kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 santimetreye kadar örtü yapacak.

Vatandaşların kar nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don ve trafikte aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Kar ve kuvvetli fırtına uyarısı

Öte yandan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de yer yer yoğun kar ve kuvvetli rüzgar bekleniyor.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren perşembe günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde aralıklı olarak devam eden yağışlar etkisini artıracak.

Adıyaman'da yer yer kuvvetli yağmur, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzeybatılı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, kuvvetli rüzgar ve yoğun yağışlar sebebiyle oluşabilecek çatı uçması, ağaçların devrilmesi, buzlanma ve don ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Bolu Dağı'nda kar yağışı

 Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 4

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 11

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 13

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

Karda nasıl araç kullanılır?

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 

THY 20 tarifeli seferini iptal etti

Denizlerde 'tam fırtına' uyarısı

İstanbul için kar yağışı uyarısı

 KAYNAK: İHA,DHA,AA

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gün ortası: Borsa günün ilk yarısında geriledi Bugün de Antalya! Uçağın inişte ön tekeri patladı MNG Kargo dolandırıcılığı ihbar etti: On binlerce mağdur var Şarkıcı Kalben Sağdıç serbest bırakıldı