İstanbul'un işgalden kurtuluşu kutlandı

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü Taksim'de düzenlenen törenle kutlandı

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü nedeniyle Taksim Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili Ahmet Selamet ve İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan’ın yanı sıra İBB Bürokratları, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve gaziler katıldı.

İBB çelenginin Taksim Atatürk Anıtı’na konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Tören defterini imzalayan İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet, iki bayramı bir arada yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun milli mücadele tarihinin en mutlu sayfalarından biri olduğunu belirtti.

Selamet, “İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşu milletimizin hürriyet sevdasının da bir nişanesi olmuştur. Bu kutlu gün cumhuriyetimizin ilanına giden yolda önemli kilometre taşı niteliği de kazanmıştır. Bu büyük hadiseyi kahramanlıklarıyla tarihe yazan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

Dış ticaret haddi martta arttı: 6 ayın zirvesinde Eurovision'da ikinci yarı final: Sertab Erener konuk sanatçı Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Boeing uçakları için çarpıcı iddia Şişecam'dan daha iyi bir dünya için iş birliği çağrısı