JCI Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması finalistleri belli oldu

Türkiye finalinde, Orijinal Organizasyon Taşımacılık firması ortağı Murat Şahin birinci oldu

Abone ol

İSTANBUL - Junior Chamber International (JCI) tarafından düzenlenen Yaratıcı Genç Girişimci Yarışmasının Türkiye finalinde, makam şoförü hizmeti ile Orijinal Organizasyon Taşımacılık firması ortağı Murat Şahin birinci, "www.anneysen.com" portalının kurucusu Aylin Çakır ikinci, teknolojiyi tarım alanında kullanıma sunan Kodalfa firması ortağı İhsan Elgin üçüncü oldu.

Türk Telekom'un ana sponsorluğunda Para dergisinin desteğiyle düzenlenen ve Türkiye'de 32 girişimcinin başvurduğu yarışmanın sonuçları, Point Otel Barbaros'ta düzenlenen törende açıklandı.

JCI Türkiye Başkanı İsmail Haznedar, burada yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük network'ü JCI'nin 18-40 yaş arası 200 bin üyesinin 115 ülkede 5 binden fazla şubesiyle aktivitelerini gerçekleştirdiğini belirtti.

Yarışmayı Türkiye'de ilk kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Haznedar, genç lider ve girişimciler yetiştirmek için fırsatlar sunabilmenin, JCI'nin ana hedefi olduğunu söyledi.

Haznedar, örnek liderler, girişimcileri ortaya çıkarmak için bir fırsat sunmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Çünkü burada ödül alacak her girişimci bizlere örnek olacak, gerek istihdam için gerekse küresel anlamda Türk girişimciliğinin örneklerini ortaya koyabilmek için olsun. Uluslararası bu yarışmayı Türkiye'de başlatıyor olmanın Türk girişimciliğinin geleceğine büyük katkısı olacaktır" diye konuştu.

Açıklanacak 3 finalistin Japonya'nın Osaka kentinde Kasım ayında gerçekleştirilecek dünya finalinde Türkiye'yi temsil edeceğini bildiren Haznedar, finalistlerin birer Türk yıldızı olarak parlayacağına emin olduğunu kaydetti.

Sponsor firma Türk Telekom Pazarlama İletişimi Bölüm Başkanı İsmail Beyazıt da yarışmanın Türkiye'de ilk kez yapılmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Türkiye inovasyon ve girişimcilik açısından büyük bir potansiyel barındırıyor" dedi.

Beyazıt, genç girişimcilere verilecek kurumsal desteklerin bu potansiyele büyük fayda sağlayacağını ve Türkiye'nin önünü açacağını ifade etti.

Ödül alanlar

Konuşmaların ardından yarışmanın sonuçları açıklandı. Birincilik ödülünü her gün alkollü araç kullanan yüzlerce kişinin kazalara sebebiyet vermesi veya ehliyetini kaybetmesinden yola çıkarak "Secure Drive" özel şoför hizmetini geliştiren hizmeti ile kazanan Orijinal Organizasyon Taşımacılık firması ortağı Murat Şahin, plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmada, liseye giderken çok kitap okumaya vakti olması için makam şoförü olmaya karar verdiğini söyledi.

Şahin, "Şimdi Türkiye'deki 4 büyük şehirde bir gün, bir gece makam şoförü kiralayabileceğiniz bir şirketim var. 350 tane makam şoförüyle hizmet veriyoruz. İnanın 5 yılda 3 şirket kurup 200 insan işe alıp 6 büyük banka ile iş yapmak, şu anda burada olmaktan daha kolay" dedi.

Kendisine ne iş yaptığı sorulduğunda "Deli saçması işler yapan bir şirketin sahibiyim" karşılığını verdiğini ifade eden Şahin, "Şimdi de 6 büyük bankanın sponsorluk desteğiyle 7 farklı noktada Türkiye'de her ay 30 bin kişiye havalimanına ulaşmanın en ekonomik, konforlu ve çevreci yolu olduğumuzu söylüyoruz" diye konuştu.

İkinciliği annelere yönelik interaktif bir platform olan "www.anneysen.com" portalı ile kazanan Aylin Çakır ise yaptığı konuşmada, girişimciler için bu şekilde ödüllendirilmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Çünkü girişimcilik gerçekten çok meşakkatli ve zor bir süreç" dedi.

Yarışmada üçüncülüğü ise tarım alanında kablosuz dağıtık ağ yapısı ve GSM modemi birleştiren, güneş enerjisi ile beslenen teknolojik modeli ile hem web hem de mobil tabanlı yönetim modülü kullanan Kodalfa firmasının ortağı İhsan Elgin kazandı.

Elgin, plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödülün bir kişiye verildiğini, ancak girişimciliğin bir takım işi olduğunu, hiç kimsenin tek başına bir şey başaramayacağını söyledi.

Ekonominin güçlenmesi için kendileri gibi girişimcilere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Elgin, bunun için toplumda söylenen "Başımıza icat çıkarma", "Eski köye yeni adet getirme" gibi yaratıcılığı engelleyen olumsuz telkinlerden kurtulmak gerektiğini ifade etti.

Yarışmanın birincisine 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin dolar para ödülü verildiği belirtildi.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL