Kaçırılan servetini geri alma çabaları

Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, "Katar, Tunus'un yurtdışana kaçırılmış mal varlığının iadesini sağlayabilmemiz için büyük yardımlarda bulundu" dedi.

Abone ol

TUNUS - Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, eski rejim döneminde yurtdışına kaçırılan paraların iadesini sağlamak için Katar'ın büyük yardımlar yaptığını söyledi. Katar Başsavcısı ve BM Kaçırılan Varlıkların İadesinden Sorumlu Avukat Ali bin Fattis el-Merri'yi kabul eden Cumhurbaşkanı Merzuki, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Katar'ı karalamaya çalışanların vicdanlarına karşı sorumluluk taşıması gerekir. Çünkü Katar, Tunus'un yurtdışına kaçırılmış mal varlığının iadesini sağlayabilmemiz için büyük yardımlarda bulundu" dedi. Tunus halkının paralarıyla zenginleşenlere kaçırdıklarını iade etmeleri çağrısında bulunan Merzuki, ''İntikamdan değil, adaletten yanayız. Kimseyi de darağacına götürmüyoruz'' ifadelerini kullandı. Katar Başsavcısı Merri de kaçırılan paraları geri almanın zor bir iş olduğunu ve vakit istediğini belirtti. Merzuki-Merri görüşmesine Tunus Dışişleri Bakanı Osman Cerandli, Adalet Bakanı Nezir bin Ammu, Maliye Bakanı İlyas el-Fahfah ve Merkez Bankası Müdürü Şadili el-İyari de katıldı. Merri'nin bu akşam, kaçırılan paraların en kısa sürede nasıl geri alınabileceğini görüşmek üzere Tunus Başbakanı Ali el-Ureyd ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kacır: Nitelikli istihdamı çok önemsiyoruz 500 bin civarında konut ve iş yeri yapmayı planlıyoruz Borsa günü düşüşle tamamladı Cevdet Yılmaz: 9,3 milyar dolar değerinde proje üstlendik Ünlü şarkıcı Kalben gözaltına alındı