Kaliteli demokrasi için vergi reformu lazım

TOBB Başkanı, vergi sistemindeki bozukluğa dikkat çekti, demokrasinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Abone ol

AYDIN - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de kayıtdışılığın ve toplanan vergilerin nereye harcandığının hesabının sorulamamasının çok önemli sorun olduğunu belirterek, "Kaynaklar harcanırken hesap soramıyorsunuz, böyle demokrasi olmaz. Acilen vergi reformuna ihtiyaç var" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Aydın'ın Didim ilçesinde Ticaret Odası Salonu'nda düzenlenen Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nin açılış töreni ile vergi ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güçlü, kaliteli bir ekonomiye sahip olmak istiyorsa, mutlaka kayıtdışı sorununu çözmesi gerektiğini belirtti.

Demokrasinin özünün vatandaşın yükümlülüklerini tam yerine getirmesi ve hesap sorabilmesinden geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin "kaliteli demokrasiyi" yakalayabilmesi için mutlaka vergi reformuna ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Demokrasi, sade vatandaşlar için de şart diyen Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Verdiğin verginin hesabını soramazsan demokrasi olmaz.Türkiye Cumhuriyeti'nde en fazla kayıtdışıya karşı olan benimdir. Kaynaklar harcanırken hesap soramıyorsunuz, böyle demokrasi olmaz. Acilen vergi reformuna ihtiyaç var. Vergideki yapısal reformun önümüzdeki dönemde yapılması gerekiyor. Burada sistem bozuk. Düzelirse, vergiyi tam verirseniz, hesap verebilir konuma geliriz. Bunu yapabilirsek kaliteli demokrasiyi yakalarız" dedi.

Satılacağı iddia edilmişti: BBVA'dan Garanti açıklaması Osman Kavala yeniden yargılanmayacak İBB’nin ücretsiz HPV aşı uygulaması başlıyor Fenomen öğretmenlere ceza yolda: 5 yıl boyunca kalacak Ahmet Ercan'dan ilk açıklama: 6,5 büyüklüğünde deprem olabilir