Kamu-Sen, '30+30'a razı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Sayın başbakan, taban aylığa 30 artı 30 lira artışı sağlasın, Türkiye Kamu-Sen olarak tutanağı imzalamaya hazırız" dedi.

Abone ol

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2 milyon 400 bin kamu görevlisi, 1 milyon 800 bin memur emeklisi, dul ve yetimi ile bunların ailelerinin umut bağladığı toplu görüşme sürecine ciddiyet kazandırmak adına çaba sarf ettiklerini söyledi.

Yapılan artışı yeterli görmedikleri için Uzlaştırma Kurulu'na başvurduklarını anımsatan Akyıldız, kurulun, kamu görevlilerinin bütününü kapsayan, emeklilerin de yüzünü güldürecek bir karar vermesini umduklarını söyledi.

Bircan Akyıldız, bir soru üzerine, Türkiye Kamu-Sen'in yetkili sendikalarının üye sayısının Memur-Sen'in yetkili sendikalarının üye sayısından fazla olduğuna dikkati çekerek, tutanak imzalamaya gerekçe gösterilen "çoğunluk" hesabını anlayamadıklarını söyledi.

Akyıldız, "Sayın başbakan, taban aylığa 30 artı 30 lira artışı sağlasın, Türkiye Kamu-Sen olarak tutanağı imzalamaya hazırız" dedi.

Akyıldız, görüşmeler sırasında hükümet yetkililerinin ve bakanların tavırlarından duydukları rahatsızlıkları da dile getirdi.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak