Kar yağışı devam edecek

Bazı bölgelerde şiddetli kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülke genelinde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Abone ol

ANKARA - Türkiye genelinde yağışlar devam ediyor. Bazı bölgelerde şiddetli kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülke genelinde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğusunda aralıklarla görülecek olan yağışların; Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, yüksekleri ile diğer yerlerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu(Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkenin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bu arada, hava sıcaklığı ise ülke genelinde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan rüzgar genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

Kar yağışlarının; Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın; Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı Uçması, ulaşımda aksamalar, tipi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Göztepe Süper Lig'e yükseldi! Meteoroloji uyardı: Yeni haftada gök gürültülü sağanak etkili olacak Derbide sakatlanan İsmail Yüksek'in son durumu belli oldu Bakan Şimşek Suudi Arabistan'a gitti İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu