Kaybeden AB'dir Türkiye değil

Dışişleri Bakanı Davutoğlu AB'nin vize politikalarını eleştirdi.

Abone ol

İSTANBUL  - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa'nın, Türkiye'nin önüne "vize duvarı örmek istediğini" belirterek, "Böylesine hareketli bir dünyada, duvar örenler kaybeder. AB, Edirne'de bir vize duvarı örüyorsa, emin olunuz kaybedecek olan,  AB'dir, Türkiye değil" dedi.

Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonunun (CACCI) 25. İş Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen çalışma yemeğindeki konuşan Davutoğlu Türkiye'nin AB'ye tam üye olmak istediğinin altını çizdi.

Davutoğlu, "Aynı zamanda Asya'da da büyük açılımlar gerçekleştireceğiz" dedi. Davutoğlu, "Biz şunun bilincindeyiz, AB ve Doğu Asya arasındaki ekonomik, tarihi irtibatların tekrar kurulabilmesi için tek ve kaçınılmaz stratejik bağ, Türkiye üzerinden kurulabilir. Bir gün Avrupalı dostlarımızın da bunu anlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Avrupa'nın Türkiye'nin önüne "vize duvarı örmek istediğini" belirten Davutoğlu, şu görüşleri dile getirdi:

"Böylesine hareketli bir dünyada, duvar örenler kaybeder. AB, Edirne'de bir vize duvarı örüyorsa, emin olunuz kaybedecek olan, güç kaybedecek olan, itibar kaybedecek olan, tarihin akışının gerisinde kalacak olan AB'dir, Türkiye değil. Türkiye kendi gücünü akıtacak kanalları, damarları bulur ve tarihe ağırlığını hissettirir. Bizim Asya'da da temellerimiz var, Afrika ile de irtibatlarımız var, Avrupa ile de köklü bağlarımız var. Ama biz kendi mecramızı buluruz.

Bugün Batı'da bir hat çizin Almanya, Fransa, İtalya, doğuda da Çin, Hindistan, Kore, Japonya hattını çizin ve kuzeyde Rusya... Geri kalan bütün Afro-Avrasya'daki en büyük ekonomi, Türkiye ekonomisidir. Bugün Türk işadamları dünyanın her yerinde en güçlü yatırımlara, en büyük yatırımlara ortaklık yapıyorlar. Afrika'nın her köşesinde varlar, Latin Amerika'da varlar. Sadece Avrupa'da değil dünyanın her yerinde varlar. Bizim gücümüz onlardan geliyor."

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı