”Kaynak arayış çalışmalarımız sona ermek üzere”

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, piyasaya bir an önce girmeyi planladıklarını belirtti

Abone ol

GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, kaynak arayışları çalışmalarının sona ermek üzere olduğunu belirterek, "Bunu bir an önce gerçekleştirerek piyasaya girmeyi planlıyoruz" dedi.

Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, birliğin, yaşadığı kaynak sıkıntısı nedeniyle 2009 ürünü fındık sezonunda piyasaya giremediğini ve alım yapamadığını belirtti.

Birliğin bir bankaya ve geçmiş yıllardaki alımlardan dolayı üreticiye borcu bulunduğunu kaydeden Bayraktar, şunları söyledi:

"FİSKOBİRLİK 'piyasaya girecek' yönündeki açıklamalar dahi piyasada fındık fiyatını yükseltiyor. Piyasaya girmek ve alım yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Kaynak arayışlarında son aşamaya geldik. Bu konuda geçen haftadan daha net durumdayız. Ama bunun yüzde 100 netleşmesi lazım.

Görüştüğümüz banka bize teyit verdi. Paranın kaynağı teyit verdi. Ancak, bu kaynağın bankacılık dilinde tam teyidi gelmedi. Bizim ilk postamız 50 milyon dolar civarında. Ama bu kullanımla ilgili. Kullanacağımız kredi ile birlikte bize gelecek tüm fındığa talip olacağız. FİSKOBİRLİK, artık bir Hazine kuruluşu değil. Arkasında Hazine yok. FİSKOBİRLİK, bir tüccar gibi piyasaya girecek ve bir tüccar mantığı ile hareket edecektir."

Bir üretici kuruluşu olan FİSKOBİRLİK'in önceliğinin mutlaka üreticiyi korumak olduğunu belirten Bayraktar, şöyle dedi:

"Kaynak arayışı çalışmalarımız sona ermek üzere, bunu bir an önce gerçekleştirerek piyasaya girmeyi planlıyoruz. Üreticiyi kollayacağız, ama üreticiyi kar ettirmek için FİSKOBİRLİK'i zarara sokacak bir işlem de yapmayacağız. Burada hem FİSKOBİRLİK'in çıkarlarını hem de üreticinin çıkarları gözeterek hareket edeceğiz. Piyasaya girersek, piyasanın bir miktar üzerinde fiyat ile alımları yapacağız. Piyasaya özellikle satabileceğimiz ve değerlendirebileceğimiz bir fiyattan gireceğiz. Dolayısıyla elde ettiğimiz karı da üretici ile paylaşacağız. FİSKOBİRLİK olarak bize gelebilecek bütün fındığa talip olarak piyasaya gireceğiz."

Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı