Kayseri’ye Abdullah Gül Üniversitesi

Üniversitenin 10 fakültesinin Kayserili 10 işadamı tarafından yapılacağı belirtiliyor

Abone ol

Mahmut SABAH

KAYSERİ - Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden Kayseri, bir devlet iki de vakıf üniversitesinin yanına yeni bir devlet üniversitesi daha eklemek için kolları sıvadı. Yeni üniversitenin aynı zamanda Kayserili olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismini taşıması bekleniyor. Üniversitenin 10 fakültesinin Kayserili 10 işadamı tarafından yapılacağı belirtiliyor. Öncülüğünü Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ikinci devlet üniversitesi Mimarsinan beldesi yakınında ve Kayseri-Malatya devlet yolu kenarındaki 3.5 milyon metrekarelik bir düzlükte kurulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüştüm. İkinci devlet üniversitesi isteğimiz olumlu karşılandı” dedi.

“Artık, yeni üniversite açılması için gerekli olan Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz” diyen Özhaseki, Kayseri’de ikinci devlet üniversitesine Cumhurbaşkanı Gül’ün de destek verdiğini belirterek, “Kayserili hayırsever işadamları bugüne kadar 120 milyon doların üzerinde bağışta bulunarak Erciyes Üniversitesi’ne 40’tan fazla fakülte, hastane, yüksek okul, enstitü binaları ile kültür ve spor siteleri yaptırdılar. İkinci devlet üniversitesiyle ilgili yasanın çıkması durumunda, Kayserili işadamları ilk etapta 10 fakülte yaptıracak. Bunu yine onların yaptıracağı diğer fakülte, yüksek okul ve enstitü binaları izleyecek” diye konuştu. Gül, üniversiteye ismini veren 4’üncü cumhurbaşkanı olacak.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz