KCK'da 43 kişiden 34'ü tutuklandı

KCK operasyonu kapsamında tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 43 kişiden 34'ü tutuklanırken 9 kişi serbest bırakıldı.

Abone ol

İSTANBUL - Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınarak, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarılan 43 kişiden 33'ü avukat 34 kişi tutuklanırken, 8'i avukat 9 kişi de serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet savcıları tarafından ifadeleri alınan 43 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, 43 kişiden 33'ü avukat 34'ünü tutukladı. Mahkeme, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları arasında gösterilen eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi ise serbest bıraktı.

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Sema Tektaş şöyle konuştu:

"Biz avukatlar, gerçekten çok yara aldık, avukatlık mesleğine yapılmış bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar büyük avukat gözaltısı ve arkasından da tutuklaması yaşandı. Dün gece süren sorgular sonunda bugün açıklandı, 8 avukat serbest bırakıldı. Toplam 33 avukat arkadaşımız tutuklandı. Sadece mesleklerini yapıyor olmaktan dolayı. Biz sorgulara girdik. Sorgularda onlara sorulan sorular, sadece meslekleriyle ilgili sorulardı, başkaca hiçbir soru yoktu. Bu büyük bir aymazlık ve hoyratlık. Türkiye hala bir demokratik hukuk devleti olma özelliğini gösterememiş durumda. biz meslektaşlarımızın yanındayız. Avukatlık mesleğini sonuna kadar savunacağız. Bu yapılanları kabul etmiyoruz."

Bu arada, aralarında avukatların da bulunduğu bu kişilerin, mahkemede savunmaları için İstanbul Barosunca görevlendirilen avukatları reddederek, kendi avukatlarını talep ettikleri, bu sanık avukatlarının ise mahkemenin bağımsız ve tarafsız olmadığını iddia ederek, savunma yapmadıkları öğrenilmişti.

KCK
“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz