Kırgızistan, Pegasus'u kendine çekmeyi amaçlıyor

Kırgızistan, iki ülke ticari ilişkilerine hareket getirilmesi için Pegasus'a yatırım yapma çağrısında bulundu

Abone ol
BİŞKEK - Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akçal, Pegasus havayolu şirketi gibi büyük yatırımı, Kırgızistan'a çekmeyi amaçladıklarını belirtti. 
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Uluslararası İlişkiler Klübü tarafından düzenlenen "Kırgızistan Türkiye ilişkileri" adlı panelde konuşan Büyükelçi Nejat Akçal, Pegasus şirketinin Kırgızistan'da faaliyete başlamasını arzuladıklarını söyledi.
Akçal, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomi ilişkileri kapsamında yapılan yatırımlara değindiği konuşmasında, Pegasus gibi büyük yatırımları Kırgızistan'a yatırım yapmaya teşvik edilmesine büyük önem verdiklerini belirtti.
Pegasus havayolu şirketinin sahibi Ali Sabancı ile bir çok kez görüştüğünü dile getiren Akçal, iki ülke ticari ilişkilerine hareket getirilmesi için Pegasus'a yatırım yapma çağrısında bulunduğunu kaydetti.
Akçal ayrıca, Kırgızistan'da rakipsiz Türk hava yolları şirketinin rekabet gücünün gerçekten ortaya çıkması için Pegasus'un yatırım yapması gerektiğini vurguladı.
Akçal, uçak biletlerin pahalılığından yakınan Türk öğrencilerinin tatillerde Türkiye'ye gidemedikleri anımsattı.
Pegasus havayolu şirketinin Kırgızistan'a gelmesi en çok Manas üniversitesinde okuyan Türk öğrenciler için yararlı olacağını söyleyen Akçal, bu konuda yapılan çalışmaların olumlu bir seyir izlediğini ve büyükelçilik olarak Pegasus'un gelmesi için elimizden geleni yapacaklarının altını çizdi.
Akçal, görüşmelerin iki veya üç ay içinde olumlu sonuç vereceğinden umutlu olduğunu ifade etti.
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Kırgızistan Devlet Havayolu Şirketi Müdürü Egemberdi Mirzabekov tarafından geçen Temmuz ayında, iki havayolu şirketi arasında bir ortak havayolu şirketin kurulmasına ilişkin anlaşma imzalanmıştı.
Bir süre sonra yüzde 49'u Pegasus havayolu şirketine ait olmak üzere, Kırgızistan'ın devlet havayolu şirketi ile Kyrgyz Pegasus Airlines (KRA) A.Ş kurulmuş ve KRA Genel Müdürlüğü'ne Türk tarafından Alptegin İlgar getirilmişti.  
Anlaşma çerçevesinde Pegasus'un, Kırgızistan'da iç hatlarda kullanılmak üzere devlet havayolu şirketine 2 adet uçağını tahsis edeceği ve toplam 5 uçakla 1 Kasım 2009 yılı itibariyle çalışmalarına başlayacağı hedeflenmişti.
Ancak, imzalanan ortak anlaşmaya göre, üç ay önce uçmaya başlaması beklenen, Kyrgyz Pegasus Airlines henüz Bişkek'te ofis açmadı.
Ankara emniyetine yeni atama! Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu?