Kızılay ramazanda 12 milyon insana ulaşmak istiyor

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, "Ramazanda Türkiye ve dünyada 12 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz. Özellikle Doğu Afrika bölgesi ve Yemen'de açlık ve kuraklık nedeniyle büyük sıkıntı içerisinde olan yaklaşık 9 milyon insan var" dedi.

Abone ol
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kurumun ramazan ayı boyunca da yardımlarının devam edeceğini açıkladı.
Ramazanın bir seferberlik ayı olduğunu, bu ayda hem yardımseverlerin yardımlarını yoğunlaştırdığını hem de yardıma muhtaç insanların beklentilerinin arttığını söyleyen Kınık, "Ramazanda Türkiye ve dünyada 12 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz. Özellikle Doğu Afrika bölgesi ve Yemen'de açlık ve kuraklık nedeniyle büyük sıkıntı içerisinde olan yaklaşık 9 milyon insan var" diye konuştu.

Doğu Afrika, Güney Sudan ve Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik Türk Kızılayı öncülüğünde başlatılan "Umudu Ol" kampanyasına da değinen Kınık şöyle devam etti:

"Kampanya çerçevesinde yaklaşık 40 bin ton insani yardım malzemesi açlık ve kuraklığın olduğu insanlara ulaştırılacak. 9 milyon insana 1 ay yetecek bir gıda bu ülkelere ulaştırılacak. Onun dışında açlık ve kuraklıkla beraber salgın hastalıklar var. Bu sorunlara müdahale etmek açısından da bu bölgelere ilaç gönderiyoruz. Gıda ve ilaç ağırlıklı olarak desteklerimiz devam edecek."

Gültan Kışanak tahliye edildi DÜNYA’ya “Yılın Gazetesi Ödülü” “Perakende sektörünü yeniden şekillendirenler ayakta kalacak” Hazır giyim sektörü Afrika’da yatırım arayışında İstanbul ve Ankara, rekabette diğer illerle makas açtı