KOBİ'ler çalışanlarını 36 gün seyahate gönderiyor

Multinet Up'ın araştırmasına göre, KOBİ'ler, çalışanlarını yılda 36 gün iş seyahatine çıkarıyor.

Abone ol

Multinet Up Otelnet ürünü ile, KOBİ'lerin tutumlarına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma, KOBİ’lerin çalışanlarını iş nedeni ile yılda ortalama 36 gün iş seyahatine gönderdiklerini ve otel rezervasyonlarını ağırlıklı olarak telefon ile yaptıklarını ortaya çıkardı.

Bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından gerçekleştirilen çalışma Türkiye’nin 15 ilinde tüm sektörlerden seçilen firmalarla 26 Nisan – 25 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapıldı. Telefon ile anket tekniğinin kullanıldığı çalışma kapsamında 724 görüşme yapıldı. Ankete katılan firmaların ortalama çalışan sayısı ise 20 oldu.

Yılda bir aydan fazla konaklama

Görüşülen firmaların yaklaşık yarısının çalışanları, yılda en az 1 gün bile olsa, iş amaçlı şehir dışı konaklama yapıyor. Tüm çalışanların iş nedeni ile yılda şehir dışında yaptığı toplam konaklamanın ortalaması 36 geceye ulaşıyor. 

Rapora göre, konaklama rezervasyonlarında en çok tercih edilen yöntem telefon ile oteli aramak. Konuşulan firma temsilcilerinin yüzde 40’ı bu yöntemi tercih ettiklerini söyledi. İkinci sırada yüzde 29 ile online rezervasyon yer alıyor. Çalışanları şehir dışında konaklama yapan firmaların yüzde17’si ise rezervasyon işlemlerini turizm firmalarına yaptırmayı tercih ediyor. Firmaların yüzde 8’i konaklanacak otele e-mail atıldığını, yüzde 8’i ise çalışanların kendilerinin otel bulduklarını belirtti.

Konaklanacak otelin konumu önemli

Konaklanacak tesis seçimindeki kriterler önem sırasına göre ele alındığında bunların başında yüzde 40 ile tesisin konumu geldi. Tesisin fiyatı ise yüzde 30 ile ikinci sırada yer aldı. Yapılan sıralamaya göre verilen ağırlıklarla hesaplanan endekslenmiş sonuçlarda ise tesisin fiyatı yüzde 31 ile ilk sırada yer alırken, tesisin lokasyonu yüzde 29 ile ikinci sırada görülüyor.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak