KOBİ'lerin rekabet gücü artacak

KOSGEB ve TÜGİK KOBİ'lerin yenilikçilik düzeyini arttırarak farkındalık yaratmalarına katkıda bulunmak için protokol imzaladı.

Abone ol

ANKARA - KOSGEB ve TÜGİK arasında KOBİ'lerin küresel pazarda rekabet gücünü ve yenilikçilik düzeyini arttırarak farkındalık yaratmalarına katkıda bulunmak için protokol imzalandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ile TÜGİK (Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu) Arasında “Avrupa Birliği Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Çerçevesinde İşbirliği Yapılması Hakkında Protokol”ü imzalandı. TÜGİK Genel Merkezi'nde düzenlenen protokol TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan tarafından imzalandı.

Protokol ile Avrupa Birliği Rekabetçilik ve Yenilik Programı‘nın alt bileşenlerinden olan Avrupa İşletmeler Ağı Projesine teklif veren konsorsiyumlarda yer alan KOSGEB Merkezlerinin, alt faaliyetleri de kapsayan bilgilendirme, geribildirim, işletmeler arası işbirliği ve uluslararasılaştırma ile yenilik, teknoloji ve bilgi transferi hizmetleri yer alıyor.

Protokol ile söz konusu hizmetlerden KOBİ'lerin faydalanabilmesi ve bu anlamda KOBİ'lerin küresel pazarda rekabet gücünü ve yenilikçilik düzeyini arttırarak farkındalık yaratmalarına katkıda bulunmak için, TÜGİK ile işbirliği içinde olmak, bilgi, deneyim ve görüş alış verişinde bulunmak amaçlanıyor.

İmzalanan protokol 31 Aralık 2014 tarihine kadar geçerli olacak. Süre bitiminden 30 gün önce taraflardan birinin protokolün sona ermesine ilişkin yazılı talebi olmaması halinde aynı koşullarla üçer yıllık sürelerle uzatılmış sayılacak.

4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi