Konak'a 'dönüşüm' geldi

Bakanlar Kurulu, İzmir'in Konak İlçesi'nde bazı alanları kentsel dönüşüme dahil etti.

Abone ol
ANKARA - Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde bazı alanlar riskli alan, İzmir'in Konak İlçesi'nde bulunan bazı alanlar da kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edildi.
Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, Ankara'nın Elmadağ İlçesi, Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi. İzmir'in Konak İlçesi, Ege Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar da kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edildi.
Bakanlar Kurulu'nun bir diğer kararı ile, Konya-Çumra 3'üncü Merhale (KOP) projesi kapsamında olan Bozkır Barajı'nın yapımı amacıyla ''Korualan, Dolhanlar Mahallesi, Babuşçular, Yalınçevre, İğdeören, Fakılar ve Söğüt'' bölgesinde bulunan bazı taşınmazların Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Ordu'nun Çamaş ve Fatsa İlçelerinde tesis edilecek Atilla Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Çalış İlçesi'ne bağlı Hisarbey, Edirli, Söken, Fatsa İlçesi'ne bağlı Demirli, Taşlıca, Konakbaşı'nda bulunan bazı alanların da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yazısı üzerine Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi, Nasrettinhoca Beldesi ile Koltan, Oğlakçı ve Mülk köylerinde bulunan toplam 666 hektar alanın toplulaştırılması kararlaştırıldı.
“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz