Kosova Merkez Bankası müdürü tutuklandı

Kosova Özel Savcılık Dairesi'nin emriyle bazı kişilerin evleri ve bir özel şirkette rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kapsamında arandı.

Abone ol

PRİŞTİNE- Kosova Merkez Bankası Müdürü Haşim Recepi, Kosova Özel Savcılık Dairesi'nin (ÖSD) emriyle bu sabah erken saatlerde evinde yapılan aramanın ardından tutuklandı.

Ülkedeki Avrupa Birliği Hukuk Misyonu'ndan (EULEX) yapılan açıklamada, başkent Priştine'de belirlenen 7 noktada, aralarında Merkez Bankası Müdürü'nün de bulunduğu bazı kişilerin evleri ve bir özel şirkette arama yapıldığı kaydedildi. EULEX'in denetimindeki aramaların, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kapsamında yapıldığı vurgulandı.

Kosova yönetimi, uluslararası kurumların raporlarında, özellikle yolsuzluk ve organize suçlarla mücadelede yeterli gayreti göstermemekle suçlanıyor.

'Emekliye 10 bin TL yeter' dedi, Özgür Demirtaş'ı çileden çıkardı CHP lideri Özgür Özel'den Ali Yerlikaya'ya 'Taksim' telefonu Tahir Elçi davasında sanıklara beraat talebi TÜİK'ten turizm istatistiklerinde revizyon Yargıtay'da başkan 26'ncı turda da seçilemedi