Kürtaj tartışmaları toplumu rencide etti

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Boyner, "Kürtaj konusu, tecavüzün neredeyse doğal karşılandığını ihsas eden aşağılayıcı beyanlar yalnızca kadınları değil toplumun vicdan sahibi tüm kesimlerini rencide etmiştir " dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Başbakan Erdoğan'ın "kürtajı bir cinayet olarak görüyorum" sözlerinin ardın başlayan kürtaj tartışmalarına değinerek, "Anlaşılması zor bir duyarsızlıkla gündemde tartışılan kürtaj konusu, tecavüzün neredeyse doğal karşılandığını ihsas eden aşağılayıcı beyanlar yalnızca kadınları değil toplumun vicdan sahibi tüm kesimlerini rencide etmiştir, kırmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Boyner, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nın (YİK) açılışında yaptığı konuşmada, kadın konusunun gelecekle ilgili temel meselelerden biri olduğunu belirterek, son zamanlarda kadının konumu, toplumsal hayatta layık görüldüğü yer, kadın söz konusu olduğunda kullanılan dil ve üslubun en hafifinden ürkütücü olduğu değerlendirmesinde bulunarak, "Anlaşılması zor bir duyarsızlıkla gündemde tartışılan kürtaj konusu, tecavüzün neredeyse doğal karşılandığını ihsas eden aşağılayıcı beyanlar yalnızca kadınları değil toplumun vicdan sahibi tüm kesimlerini rencide etmiştir, kırmıştır" dedi.

"Küresel rekabette 'nal' toplayacağımıza işaret ediyor"

Boyner, tüm araştırmaların kadınların iyi eğitimli olmadığı, iş gücüne katılmadığı ülkelerin küresel rekabette "nal" toplayacağına işaret ettiğinin altını çizerek, "O zaman bu konuya değinmek de iş insanları olarak bizim görevimiz. Kadının ekonomik, sosyal ve siyasal alanlardaki yeri henüz arzu ettiğimiz noktada değil. Kadının toplum içindeki rolünü erkek ile aynı seviyeye taşıyamazsak, toplumumuzun gelişimi, refahımız, huzurumuz ve gelecek nesillerin mutluluğu tehlikeye girecektir. Ne toplumumuzu ne de herhangi başka bir toplumu tek kanatla uçurmak mümkün değildir. Mesele bu denli basittir" dedi.

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam SunExpress’ten Birleşik Krallık’ta rekor büyüme