Leed sertifikalı İstanbloom'un yüzde 30'u şimdiden satıldı

Abone ol

Leyla İLHAN

İSTANBUL - Esin Yapı, Zincirlikuyu da inşa etmeye başladığı 46 katlı istanbloom projesinin yüzde 30'nu sattı. Metrekare fiyatlarının 5 bin dolardan başladığı istanbloom'da 20 ila 90 metrekare arasında değişen kat bahçeleri ve leed sertifikası ile dikkat çekiyor. Esin Yapı, leed sertifikası ile rezidansın aidatını düşürmeyi amaçlıyor.

Esin Yapı Satış Müdürü Özlem Berber, 46 katlı bir rezidansta kat bahçeleri ile alıcıların bahçe keyfi yaşayacağını söyledi. Projede 5 bin 600 metrekarelik yeşil alan olduğunu dile getiren Berber, "İstanbul'un önemli merkezlerinden biri olan Zincirlikuyu'da daha önce görülmemiş bir alan" dedi.

14 bin 760 metrekare arsa üzerinde yükselen, kendine has mimarisi, peyzajı ve tasarımı ile dinginliği sembolize eden İstanbloom'da 34'ü konut, 3'ü penthouse, 3'ü ofis katı, 2 teknik ve sosyal kat, 4 otopark katı olduğunu belirten Berber, "Büyükdere Caddesi ve Gayrettepe Metro İstasyonuna yakınlığı 400 metre olan projede 11 farklı tipte 199 daire bulunmakta" diye konuştu. Berber, yüzde 30'u satılan projenin 2013'te teslim edileceğini anlattı.

Beyaz yakalılar tercih ediyor

Orta ve üst düzey yönetici kademesinde olan beyaz yakalıların genel müşteri grupları olduğunu belirten Berber, "Şehirden uzak büyük metrekarelerde ve müstakil evlerde yaşayan ama şehre dönmek isteyen aileler tercih ediyor. 35-45 yaş arası Maslak gibi lokasyonlarda çalışan üst ve orta düzey yöneticilerin tercihi 1+1 , 2+1 ya da 2+1 Dubleks daireler yönünde" dedi.

Leed sertifikası ile "makul aidat" Özlem Berber, projeyi benzerlerinden ayıran önemli özelliklerinin başında Leed sertifikasının geldiğini söyledi. Berber, Leed sertifikasını ile sadece inşaat süresince ve sonrasında doğal kaynakları korumaya devam etmekle kalmayıp, konut sahiplerine yaşam başladığı andan itibaren elektrik ve su tasarrufu sağlayan avantajların yanı sıra rezidanslarda pek uygulanamayan makul aidatlar sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL