Libyalılar konsolosluğu bastı

Libyalı bir grup, bahçe duvarından atlayarak Libya'nın İstanbul Başkonsolosluğuna girerken, Ankara'daki konsoloslukta da karışıklıklar çıktı.

Abone ol

İSTANBUL/ANKARA - Libya'dan tedavi için Türkiye'ye getirilen Libyalı gruplar İstanbul ve Ankara'daki elçilik binalarında eylem yaptı.

Beyoğlu Gümüşsuyu'nda bulunan Libya'nın İstanbul Başkonsolosluğuna bahçe duvarından atlayarak giren kişilerin eylemi, işgale dönüştü. Libya'dan tedavi amacıyla İstanbul'a getirilen 20 kişinin bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğunda başlattığı işgal eylemi, eylemcilerin ikna edilmesiyle sona erdi.

Eyleme katılalar 3 polis midibüsüyle İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. Libya'dan tedavi amacıyla İstanbul'a getirilen bu kişilerin, ülkelerinden sağlanan para yardımının kesilmesi nedeniyle işgal eylemine giriştikleri öğrenildi.

Polis biber gazıyla müdahale etti

Öte yandan Kaddafi'ye karşı verilen mücadelede yaralanan ve tedavi için Türkiye'de bulunan bir grup Libyalı, kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle Libya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne zorla girmek istedi. Elçilik binasının duvarlarına tırmanarak içeri girmeye çalışan gruptakilere polisler biber gazıyla müdahale etti. Elçilik yetkilileri, gruptan 3 kişiyle görüşmeyi kabul etti.

İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker şehit oldu Asılsız bomba ihbarı uçağı havadan geri döndürdü Otomotiv satışları 21 ay sonra sert geriledi Dünyanın ilk borsası Aizanoi NFT’lerle hayat bulacak