Lieberman: Gazze'nin Batı Şeria'dan ayrılmasını kabul etmeyiz

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zühri, "Gazze'yi vatanımızın diğer bölümünden kopartmayı kabul etmeyeceğiz" dedi.

Abone ol

TEl AVİV- Gazze Şeridi'nde fiili yönetimi elinde bulunduran Hamas hareketi, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Gazze'yi bağımsız bir yönetim haline getirebileceğini öne sürüp, Gazze sınırlarını kesin olarak kapatmayı öngören planına karşı çıktı.

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zühri, "Hamas'ın Gazze Şeridi'nin Batı Şeria'dan ayrılmasını kesinlikle kabul etmeyeceğini" belirtti.

İsrail'in bu planla Gazze sorumluluğundan kaçmak istediğini söyleyen Ebu Zühri, "Gazze'yi vatanımızın diğer bölümünden kopartmayı kabul etmeyeceğiz" dedi.

Dr. Sami Ebu Zühri, Lieberman'ın planı ile ilgili yaptığı açıklamada, planı "Gazze'nin Batı Şeria'dan kopartılma girişimi" olarak adlandırdı ve "Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettikleri sürece işgal kuvvetinin yasal sorumluluktan kurtulmasına müsaade etmeyeceğiz. Gazze, Filistin vatanının bir parçasıdır ve biz vatanın bir parçasından kopmayı reddediyoruz. Gazze'nin işgali, siyonist güçlerin bölgeden çekilmiş olmasına rağmen devam ediyor. Yerleşimcilerin yerlerinden kopartılıp atılmış olmasına rağmen devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Hamas sözcüsü, bu planla İsrail'in işgalci taraf sorumluluğundan kaçmak istediğini ifade edip, "Ablukanın kaldırılması uluslararası yasalara ve insan haklarına göre hakkımızdır. Ablukanın kaldırılması ile bölgenin diğer vatan parçaları ile ilişkisinin kesilmesi arasında fark vardır. Gazze Şeridinin bütün ihtiyaçlarının ve şartlarının temininin taahhüt edilmesi gerekmektedir. Bu herhangi bir siyasi bedelin dışındadır" dedi.

Yedioth Ahranot gazetesinde bugün, İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'ın İsrail'in Gazze'den tümüyle çekilmesini öngören bir planı yayımlanmıştı. Plan, İsrail'in Gazze ile sınırlarını kapatıp her türlü ilişkiyi kesmesini, sınırların güvenliğinin uluslararası güvenlik güçlerine verilmesini, bu güçlerin Gazze'ye silah kaçakçılığını önleme sorumluluğu almasını öngörüyor.

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı