Lisanlı dağıtıcılar elektrik kesebilecek

Yapılan düzenlemeyle dağıtım lisansına sahip tüzel kişiler kaçak elektrik kullanımı tespit ettiklerinde elektrik enerjisini keserek, mühür altına alabilecek.

Abone ol

ANKARA - Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, kaçak elektrik tüketimi tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin elektrik enerjisini keserek, mühür altına alacak ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun "Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğe "Sayaç ve ölçü devresi elemanlarına dışarıdan yapılacak müdahaleyi önlemek amacıyla lisans sahibi tüzel kişiler tarafından ilk enerji verme, sayaç ve ölçü devresi elemanlarını kontrol ve durumunu tespit etme, enerji kesme ve açma gibi işlemler yapıldıktan sonra kurşun veya seri numaralı plastik mühür ile ölçü düzeneğini muhafaza altına alma ya da aldırma yöntemini" ifade eden "mühürleme" tanımı eklendi.

Buna göre, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, kaçak tespit süreci sonucunda kaçak elektrik tüketimi tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin elektrik enerjisini keserek mühür altına alacak ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacak.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz