Madende patlama: 3 yaralı

Zonguldak'taki özel bir maden işletmesine ait ocakta yaralanan 3 kişi Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Abone ol

ZONGULDAK- Zonguldak'ta, özel bir maden işletmesine ait sahadaki ocakta meydana gelen patlamada 3 kişi yaralandı.

Kentte faaliyet gösteren özel bir maden firmasının sahasındaki maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 3 işçi yaralandı.

Gelik beldesindeki Ayiçi mevkisinde, özel maden firmasının sahasındaki ocakta henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada yaralanan Ahmet Bilgin (32), Erol Azaklıoğlu (29) ve Mutlu Çolakoğlu (19), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"Patlama Emniyet'in kapattığı ocakta oldu"

Zonguldak Valisi Erdal Ata, özel maden işletmesine ait sahada yer alan ocaktaki patlamayla ilgili, "Patlama, emniyetin 2009'da kapattığı kaçak ocakta meydana geldi" dedi.

Vali Ata, patlamanın, büyük ihtimalle grizudan kaynaklandığını ifade etti.

Patlamada yaralanan 3 işçiden 2'sinde ileri derecede yanık oluştuğuna dikkati çeken Ata, "Ağır yaralanan 2 işçi, ambulans helikopterle sevk edilecek" diye konuştu.

Vali Ata, şunları söyledi:

"İşçileri yanık tedavi merkezi olan hastaneye sevk etmek için Sağlık Bakanlığından ambulans helikopter istendi. Helikopter bir saate kadar burada olur. Diğer işçinin tedavisinin kentte yapılabileceği bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğü, yanık tedavi merkezi yerlerle irtibat kuruyor. En yakın Kocaeli olduğundan buraya sevk gerçekleşebilir."

4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi