Maliye Bakanlığı personel alacak

MASAK, sınavla 15 mali suçları araştırma uzman yardımcısı alacak

Abone ol

ANKARA - Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK), sınavla 15 mali suçları araştırma uzman yardımcısı alacak.

Maliye Bakanlığının alıma ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacak.

Giriş sınavının yazılı bölümü, 26-27 Haziran 2010 (Cumartesi ve Pazar günleri) Ankara'da gerçekleştirilecek.

Sınava, ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2009 ve 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP72 puan türünden 80 ve daha üzeri puan almış olanlar katılabilecek.

Adaylarda, Yükseköğrenim kurumlarının en az 4 yıl süre ile eğitim veren, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte veya yüksekokulları ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurt dışındaki dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullardan birini bitirenler katılabilecek.

Başvurusu kabul edilen adaylardan, en yüksek puana sahip ilk 300 kişi yazılı sınava katılmaya hak kazanacak.

Ancak sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının, 300 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 300 aday, giriş sınavına alınacak.

Eşit puan almış olmaları nedeniyle, 300'üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacak.

Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri, e-Devlet portalı (), Bakanlık (www.maliye.gov.tr) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (www.masak.gov.tr) internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek.

Sözlü sınav tarihi ve yeri de anılan internet sayfalarında ayrıca ilan edilecek.

Başvurular, 3 Mayıs 2010 tarihinde başlayıp 2 Haziran 2010 tarihinde sona erecek.

Adaylar formları usulünce doldurulduktan sonra, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, N Blok, Dikmen Caddesi 06100 Dikmen/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla süresi içerisinde teslim edecekler.

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 420 bin liraya geriledi Erdoğan'dan partide değişim mesajı Türkiye'de 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı Tarım ve Orman Bakanı'ndan çiftçilere güzel haber Avrupa yeni göç kurallarını kabul etti