Maliye taşınmazları özelleştirilecek

62 ilde bulunan 264 taşınmaz iki yıl içinde varlık satışı suretiyle özelleştirilecek.

Abone ol

ANKARA - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), 62 şehirde bulunan Maliye hazinesine ait 264 taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuyla ilgili "Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, 62 ilde bulunan 264 taşınmaz iki yıl içinde varlık satışı suretiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemi tamamlanıncaya kadar söz konusu taşınmazların her türlü bakım, onarım ve işletilmesi ile bu taşınmazlardan doğan her türlü yükümlülükler ve işletilmelerinden elde edilecek gelirlerin Maliye hazinesine bırakılmasına da karar verildi.

Taşınmazların imar durumları şöyle:

"Sportif hizmet, konut alanı, ticari alan, sanayi alanı, otopark, park, sosyal tesis, resmi kurum, ağaçlandırılacak alan, kreş ve anaokulu yeri, küçük sanayi alanı, eğitim alanı, günübirlik tesis alanı, tarımsal niteliği korunacak alan, mesire yeri, karakol yeri, turizm amaçlı alan, rekreasyon, yeşil alan, fuar, yol, enerji nakil hattı."

Özelleştirilecek yerler arasında İstanbul'un Tuzla, Küçükçekmece ve Bahçelievler ilçelerinde bulunan taşınmazları da bulunuyor. Bir kısmı boş ve işgalsiz, bir kısmı da kısmen işgalli durumunda bulunan çeşitli büyüklüklerdeki taşınmazlar fuar yol, yeşil alan, park alanı ve prestij hizmet alanı durumunda bulunuyor.

Borsa günü rekorlarla tamamladı Bolat: Ekonomik ilişkilerimizi çok daha güçlü seviyelere çıkaracağız Gazprom 2023'te 629 milyar ruble zarar etti Bodrum'dan ilk lahmacun haberi geldi! Şoke eden rakam... YSK'nın yerel seçimlere ilişkin kesin sonuçları açıklayacağı tarih belli oldu