Mardin'de terör saldırısı: 1 asker şehit

Mardin'de askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda 1 asker şehit oldu.

Abone ol

Mardin'de, askeri servis otobüsünün geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yoldaki çöp kovasına yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, aralarında asker ve sivillerin bulunduğu 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Meydanbaşı Mahallesi Kamor mevkisinde, askeri servis otobüsünün geçişi sırasında teröristlerce çöp kovasına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, aralarında asker ve sivillerin bulunduğu 7 kişi de yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı yapılan açıklamada, "Mardin-Artuklu'da, personeli taşıyan servis aracına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda kahraman 1 silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman 5 silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır" bilgisine yer verilerek, şunlar kaydedildi: 

"Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz." 

Ayhan Bora Kaplan olayında 4 polis hakkında gözaltı kararı Aziz Yıldırım, başkanlığa aday olma nedenini açıkladı Usta oyuncu Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı Fitch’ten Türkiye borçlanma piyasası analizi Osman Kavala yeniden yargılanmayacak