Marmara'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Marmara Denizi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Derpem İstanbul'da da hissedildi

Abone ol

Marmara Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 17.45'te merkez üssü Marmara Denizi olan 4.0 büyüklüğünde yer sarsıntısı gerçekleşti.  

Deprem, İstanbul ve çevresinde hissedildi.  

AFAD, İstanbul'un yanı sıra çevre il ve ilçedeki birimlerle irtibat kurularak herhangi bir olumsuzluk olup olmadığının araştırıldığını bildirdi. 

Kandilli Rasathanesi, depremin 4,2 büyüklüğünde olduğunu ve 7,7 km derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Euro-Med Sismoloji Merkezi, ise depremin 12 km derinlikte meydana geldiğini,merkez üssünün İstanbul'un 25 kilometre güneybatısında, Büyükçekmece açıklarında olduğunu bildirdi

Can ve mal kaybı yok

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremde, ilk bilgilere göre can ve mal kaybının bulunmadığını bildirdi. 

Vasip Şahin,  "İlk bilgilere göre, herhangi can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bu konudaki tespit çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İki artçı sarsıntı

Öte yandan 4 büyüklüğündeki deprem sonrası Marmara Denizi'nde saat 18.36'da 3.0, 19.04'te de 3,5 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi.

İlk sarsıntı 8,45 kilometre, ikinci sarsıntı ise 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Dijital bankacılıkta trendler neler? Tasarruf finansmanı yüzde 100 büyüdü! Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor 'İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız' 'Türkiye yat pazarı, 2030’a kadar yüzde 13.7 büyüyecek'