Marmara'da ulaşıma lodos engeli

Marmara Denizi'nde dün başlayan ve etkisini sürdüren lodos nedeniyle İDO ve BUDO bazı seferlerini iptal etti. Gemiler, Şarköy sahillerinde demirledi

Abone ol

Şiddetli lodos Marmara Denizi'nde ulaşımı olumsuz etkiledi. Marmara Denizi'nde, dün başlayan ve etkisini sürdüren lodos nedeniyle gemiler, Şarköy sahillerinde demirledi. İstanbul Deniz Otobüsleri ve Bursa Deniz Otobüslerinin bazı seferleri iptal edildi.

İDO'nun internet sitesindeki duyuruya göre, 07.10 Bostancı-Kartal-Yalova, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü ile 07.45 Yenikapı-Yalova, 07.15 Yalova-Yenikapı hızlı feribot seferleri yapılamadı.  

Şirketin 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 14.30 Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyecek. 

İDO'nun tüm iç hat deniz otobüsü seferleri de iptal edildi. 

BUDO'dan yapılan açıklamaya göre ise saat 08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi, 10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi, 12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferleri programdan kaldırıldı. 

Sabah saatlerinde yapılması planlanan İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferleri hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi. 

27 şilep ve tanker Şarköy sahillerine demirledi

Hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan lodostan olumsuz etkilenen 27 şilep ve tanker Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi. 

Gemi personeli de zaman zaman 5 metreye ulaşan dalgalar yüzünden karaya çıkamadı. Gemilerin, hava koşullarının düzelmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi.  

Bu arada, fırtına balıkçıları da olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle dün ava çıkamayan tekneler, bugün de Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarında demirledi. 

Meteoroloji yetkilileri şiddetli fırtınanın etkisini sürdürmesinin beklendiğini, vatandaşların meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. 

Çanakkale'de feribot seferlerine fırtına engeli

Saat 07.00'deki Gökçeaada-Kabatepe ve saat 7.30'daki Bozcaada-Geyikli seferleri fırtına nedeniyle yapılamadı. Saat 10.00'daki Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada seferleri de aynı gerekçeyle iptal edildi.  

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin yetkilileri, fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından seferlerin normal seyrine döneceğini bildirdi. 

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı