Meclis'te beddua gerilimi

CHP Milletvekili İhsan Özkes'in TBMM Genel Kurul'ndaki sözleri AKP ve CHP'li vekilleri karşı karşıya getirdi

Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in, Üsküdar seçimlerinde tam bir kanunsuzluğun söz konusu olduğunu ve seçilme hakkının elinden alındığını savundu. Üsküdarlılara teşekkür eden Özkes, "Onların oylarını çaldınız. O hırsızlığını bedelini ahirette ödeyeceksiniz inşallah. Hakkım haram olsun, Allah yedirtmesin size" ifadesi üzerine AK Parti sıralarından itirazlar geldi.

Özkes, "Ben nasıl müsvedde oluyorum. Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken 'ben İstanbul'un imamıyım' dedi. Bir gün imamlığı yok. 'Her cuma bir ayet sallıyorum' denilecek, Türkiye Cumhuriyeti hudutları içerisinde buna ses çıkmıyor. 7 yıl müftülük yapıyorum, 'müsvedde' dediniz. Allah kahretsin sizi" şeklindeki sözleri tartışmaya yol açtı.

Bu arada CHP'li bazı milletvekilleri kürsüde bulunan İhsan Özkes'in yanına gitti. AK Parti'li bazı vekillerin de kürsüye gelmesi ile milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile bazı AK Parti'li vekillerin araya girmesiyle milletvekilleri sakinleştirildi.

İstanbul barajlarındaki doluluk geçen yıla göre yüzde 70 arttı Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı Yazar Paul Auster hayatını kaybetti Yenidoğan bebek vurgununda yeni gelişme: 14 şüpheli tutuklandı Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Katsura Yumi hayatını kaybetti