Memduh Boydak serbest bırakıldı

Kayseri’de operasyon kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak serbest bırakıldı

Abone ol

KAYSERİ - Örgütlü yağmacılık suçlaması ile dün sabah gözaltına alınan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, Boydak Holding CEO’su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak ile vakıf yönetim kurulu üyeleri Mehmet Filiz ve Ahmet Türkmen adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Vakıf yöneticilerinden Halit Gazezoğlu ve Necmi Somtaş ile üniversitede yönetici Veli Demirci ile Özcan Karasu tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. 

Haklarında ‘gözaltı kararı’ bulunan ve adreslerinde bulunamayan vakıf yöneticileri Hamdi Kınaş, İlhan Miraboğlu, Erol Karadurdu ve Halit Şeker’in ise yurtdışında oldukları ve bugünlerde Kayseri’ye dönecekleri öğrenildi. 

Savcılık, imar değişikliği ile üniversite kurulan arazide kamulaştırma yoluyla bazı ev ve arsalara el konulduğu gerekçesiyle, 8’i Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, 11 kişi hakkında gözaltı kararı almış, arsa yağmacılığı ile suçlanan iş adamları bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilmişlerdi. 

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak