Merit, Kıbrıs'ta yeni Girne kuruyor

Net Holding bünyesindeki Merit International Hotel&Resort, 270 milyon dolarlık yatırımla "yeni Girne"yi kurmak için harekete geçti.

Abone ol

GİRNE - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en büyük turizm gruplarından olan Net Holding bünyesindeki Merit International Hotel&Resort, 270 milyon dolarlık yatırımla "yeni Girne"yi kurmak için harekete geçti.

Girne'de yapılacak olan Mare Monte isimli tesis 200 milyon dolara tamamlanacak. Bölgede ayrıca 70 milyon dolara Afrodit Otel inşa edilecek. Mare Monte 5 yılda, Afrodit Otel 1.5 yılda tamamlanacak. Merit Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, "Yapım aşaması sona erdiğinde yeni Girne'yi orada yaratmak istiyoruz. Akdeniz çanağının kalite anlamında en büyük tesisini açacağız. 1000 yatak üstü olacak. AVM'ler kapalı otopark, her şey olacak. İnsanlar 3-5 gününü burada rahatlıkla geçirebilecek. Oteller arasında toplu ulaşım düşünüyoruz" dedi.

Merit Crystal Cove'un grubun amiral gemisi, Merit Lefkoşa Hotel'in ise ikinci büyük yatırımları olduğunu belirten Arar, Kıbrıs için düşündükleri yeni müşteri portföylerinin ise başta Çinliler ve Japonlar olmak üzere Uzakdoğulular olduğunu dile getirdi. Arar, "Kıbrıs'ın Çinli ve Japonlar için uygun olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hem deniz var hem oyun var. Dünyada en çok kumar oynayan Çinliler. Çin'den çok büyük bir potansiyel bekliyoruz" dedi. Arar, Çinliler'in Kıbrıs'ı tercih edip etmeyecekleri yönündeki soruya ise "Las Vegas'ı ayaklarına getiriyoruz. Neden gelmesinler" cevabını verdi.

İstanbul'da butik Antalya'da resort

İstanbul ve Antalya'da birer otel aradıklarını söyleyen Arar, "İstanbul'da bir butik otel düşünüyoruz. 'Odanda her şey var, sen yap' şeklinde olacak. Örneğin ütü masası, kahve makinesi gibi ihtiyaç duyulabilecek her şey odada yer alacak. İstanbul'da mass turizm istemiyoruz, hedefimiz butik otel. Ayrıca şehrin içinde olmasını tercih ediyoruz. Antalya'daki otelin ise resort olmasını düşünüyoruz" diye konuştu. Lübnan'da da 1 Haziran itibariyle ofis açacaklarını belirten Arar, "Beyrut'ta büyümeyi düşünüyoruz. Orada da çok büyük potansiyel görüyoruz" dedi.

2011 Türkiye'de Kıbrıs yılı ilan edildi, herkesi bekliyoruz

2011 yılının Türkiye'de Kıbrıs yılı ilan edildiğine dikkat çeken Merit Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, "Askerliğini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapanları,

öğrencileri ve ailelerini Kıbrıs'a bekliyoruz" dedi. Kıbrıs'ta toplam 24 bin yatak kapasitesi bulunduğunu belirten Arar, her yıl 700 bin turistin giriş yaptığını ve grup

olarak turistlerin yüzde 9'unu misafir ettiklerini kaydetti. "Başbakan İrsen Küçük turizmle çok yakından ilgileniyor, bu ilgiden çok mutluyuz" diyen Arar, "Hükümet Bafra için bir turizm paketi açıkladı. Düşük faizli, uzun vadeli kredi veriyor. Bunun bütün Kıbrıs'a yayılmasını istiyoruz. Kıbrıs'ta ayrıca eğitim turizmi ve sağlık turizmi de çok büyük potansiyel" diye konuştu.

THY, tek başına KKTC'ye uçuş izolasyonu kaldırabilir

Kıbrıs'taki oteller müşterilerinin yüzde 50'den fazlasının Türk olduğunu belirten Arar, "İkinci sırada İsrailliler, üçüncü sırada İtalyanlar, dördüncü srada Fransızlar, beşinci sırada Suriyeliler, altıncı sırada Lübnanlılar var. Lefkoşa'da ikinci sırada Güney Kıbrıslılar yer alıyor. Bu insanlar KKTC'ye gelip hem denizinden hem oyunundan faydalanıyorlar. Çok yüksek potansiyel var. Ancak izolasyonlar nedeniyle büyük bir potansiyel dışarıda bekliyor" dedi. Bu izolasyonun kırılma noktasında THY'ye büyük görev düştüğünü belirten Arar, "THY, 'Bakü-Trabzon-Ercan', 'Bakü-Erzurum-Ercan', 'İsrail-Antalya-Ercan', seferleri yapabilir. Bence THY tek başına izolasyonu kaldırabilir" dedi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz