‘Merkez’den 5 net mesaj

Yılmaz, DÜNYA ve Adana Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlendiği toplantıda konuştu

Abone ol

Ece CEYHUN/Recep ŞENYURT

İSTANBUL - Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, DÜNYA Gazetesi ve Adana Sanayi Odası‘nın ortaklaşa düzenlendiği para politikaları konulu toplantıda konuştu. Yılmaz, Adana’dan Türkiye ekonomisinin yönünü ve geleceğini etkileyecek gelişmeleri anlatırken şu 5 önemli mesajı verdi.

1 - İstihdam, kredi ve iç talepte toparlanma sinyali

İstihdam, kredi ve iç talepte ılımlı ölçüde toparlanma sinyalleri gelmeye başladı. Öncü göstergeler kısmi toparlanmanın devam edeceğini ortaya koyuyor.

2 - TÜFE şubatta artacak, ikinci yarıda düşecek

Vergi artışı, gıdadaki yükselişler ve baz etkisi ile tüketici enflasyonu şubatta yükselecek. İkinci yarı düşecek. Artışların genel üzerindeki etkisi sınırlı olacak.

3 - Ülkeler borçluluk oranına göre ayrışacak

Önümüzdeki dönemde ülkeler, borçluluk yükü düşük olanlar ve olmayanlar diye ayrışacaklar. Türkiye düşük borç yükü olan ülkeler arasında yer alacak.

4 - Türkiye’yi bankaların kredi gücü ayrıştıracak

Ortam düzeldiğinde Türk  bankalarının daha fazla kredi verecek gücü ve takati olacak. Bizi diğer ülkelerden ayrıştıran unsurlardan bir tanesi de bu özellik.

5 - İç sorunlar koordinasyonu bozabilir

Krizde ülkeler koordineli bir şekilde genişleyici politikalar üretti. Bu genişleyici politikalardan çıkarken, bir ülkenin yapmak istediğini diğeri yapmak istemeyebilir.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi