Meteoroloji'den İstanbul'a kar uyarısı

Meteoroloji'den yapılan uyarıda yağmurun yerini gecenin ilerleyen saatlerinde karla karışık yağmura, sabah saatlerinde ise kara bırakacağı belirtildi.

Abone ol
ANKARA - İstanbul'da devam eden yağmurun, bu gece saatlerinden itibaren yerini Avrupa Yakası'nda karla karışık yağmura, yarın sabah ise il genelinde kara bırakacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, İstanbul'da halen yağmur şeklinde devam eden yağış, bu gece saatlerinden itibaren Avrupa Yakası'nda karla karışık yağmura, yarın sabah saatlerinden itibaren de il genelinde kara dönüşecek.
İstanbul'da gün boyu aralıklarla devam edeceği tahmin edilen kar yağışının yanı sıra etkili olan Poyrazın, çarşamba gününün ilk saatlerinden itibaren hızı saatte 60-80 kilometreye ulaşan fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.
İstanbul'da perşembe ve cuma günü kar yağışının, kuvvetli poyrazla birlikte aralıklarla devam etmesi, cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren ise etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Merkez Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü yetkilileri, muhtemel ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.
Çankırı, Elazığ, Malatya ve Yozgat'ta eğitime kar engeli
Çankırı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Çerkeş, Korgun, Kurşunlu ile Yapraklı ilçeleri ve bağlı köylerde yarın eğitime ara verildiği bildirildi.
Elazığ ile Malatya kent merkezinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.
Yozgat'ta ise etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.
Yozgat Valiliği de, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin yarın idari izinli olduklarını duyurdu.
Kuzey Ege'de kuvvetli poyraz uyarısı
Kuzey Ege'deki kuvvetli poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.
Alınan bilgiye göre, zaman zaman hızını artıran rüzgar nedeniyle yarın Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00 ve 18.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye ise 07.15 ve 16.30'da yapılması planlanan seferler iptal edildi.
Diğer hatlardaki seferler sürdürülüyor.
Çin'deki otomobil fuarından öne çıkanlar İhracatınızı artıracak yapay zekâ uygulamaları Türk balıkçısı Çin pazarına ağ atacak 2023 yılı için elektrik toptan satış fiyatı düştü 'Sürdürülebilirliğin yolu suyun geri kazanımından geçiyor'