Minibüs üst geçitten uçtu!

İstanbul Güngören'deki Eşref Bitlis Köprüsü üzerinde seyir halinde olan minibüs bir alt yola uçtu,kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı

Abone ol

İSTANBUL - Güngören'de yolcu minibüsünün altgeçide düşmesi sonucu 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Merter-Tekstilkent arasında sefer yapan S. D. idaresindeki 34 M 3421 plakalı yolcu minibüsü, Eski Londra Asfaltı'nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine Eşref Bitlis Altgeçidi'ne düştü.

Kazada, minibüsteki Mustafa Aksoy ve S. A. Durmaz öldü, sürücü S. D'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine, olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sağlık ekiplerince, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis, yolu trafiğe kapattı. Kaza nedeniyle Eski Londra Asfaltı'nda trafik yoğunluğu oluştu.

"Kazanın sebebi trafik yoğunluğu ve sürücü kusuru"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Güngören'deki minibüs kazasına ilişkin, "Şehir yoğunluğunun şüphesiz ki getirdiği bir kaza riski olmakla birlikte sürücü kusurları trafik kazalarının yüzde 95 risk nedenidir. Maalesef bu olayda da bu kusur var" dedi.  

İstanbul Valisi Mutlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde "Sürdürülebilir Küresel Rekabette Ortadoğu ve Kuzey Afrika" başlığıyla düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

Güngören'deki minibüs kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır ve yaralananlara acil şifalar dileyen Vali Mutlu, şöyle devam etti:  

"Şehir içerisinde trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı, şehirlerarası yollarda hayatını kaybedenlerle mukayese edildiğinde bir denklik var. Şehir yoğunluğunun şüphesiz ki getirdiği bir kaza riski olmakla birlikte, sürücü kusurları trafik kazalarının yüzde 95 risk nedenidir. Maalesef bu olayda da bu kusur var. Trafikten aldığım ilk bilgiye göre, aşırı sürat olarak yapılan bir değerlendirme var."  

Bu olayın, trafikte kurallara uyma konusunda çok daha dikkatli olunması gerektiğini gösterdiğini belirten Mutlu, "Elbette ki bu konudaki denetimlerimizi sürdürmekle birlikte, asıl denetimin insanların kendi kontrollerinde olması ve herkesin kendi denetimlerini yaparak kurallara uyması esastır" dedi. 

"Güvenli bir ulaşım stratejisine altyapımızı kavuşturmamız gerekiyor" 

Minibüslerin ne zaman toplu taşıma aracı olmaktan çıkacağının sorulması üzerine de Mutlu, "Bununla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları var. Bütün minibüsleri toplu taşıma aracı olmaktan çıkarmak şeklinde değil. E-5 üzerinde minibüslerin yolcu taşıması kaldırıldı ve onlara yeni düzenlemeler getirildi. Bunun gibi farklı uygulamaları da Büyükşehir Belediyemiz düşünüyor, UKOME kararları çerçevesinde" şeklinde konuştu.  

İstanbul'da toplu taşıma hizmetlerinde transfer noktasında halkın yüzde 85'inin bunları kullandığını vurgulayan Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Minibüsler de bunun önemli bir parçası. Her ne kadar ağırlıklı kısmı Büyükşehir Belediyemizin metro, metrobüs ve İETT vasıtalarını kullanmak suretiyle seyahat ediyorlarsa da taksilerin, servis araçlarının, minibüslerin ve özel halk otobüslerinin de toplu taşıma içerisinde önemli bir yeri var. Büyükşehir'in, bunları bir araya getirerek şirketleştirme, şirketleştirerek Büyükşehir'in bir parçası haline getirme, onların da kazanacağı, toplumun da kazanacağı ve trafiğin daha da rahatlayacağı sistemler üzerinde önemli çalışmaları var. Büyükşehir'in minibüslerle ilgili getirdiği tekliflerin çok doğru da olduğunu biliyorum. Ben de fikren ve ruhen destekliyorum. Minibüsçü esnafımızın da kaybetmeyeceği, daha fazla çalışacağı ama hepsinden de önemlisi şehir halkının, İstanbullular'ın rahat edeceği güvenli bir ulaşım stratejisine de altyapımızı kavuşturmamız gerekiyor." 

Dilan Alp şikayeti  

Bir gazetecinin, "Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Dilan'la ilgili bir raporu var. Valiliği biraz hatalı bulmuş. Bununla ilgili açıklamalarınız olacak mı?" şeklindeki sorusuna karşılık da Vali Mutlu, "Henüz bana rapor ulaşmadı. Ben de medyadan aldım. Rapor bana gelecek, okuyacağım ve gerekli açıklamaları yapacağım. Şu anda sadece medyadan bildiğim kadarıyla da açıklama yapmak istemem" yanıtını verdi. 

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı